Vijver Advies voor de Professional

Taxatie Koi en Schades

Taxatie Koi

Taxatie Koi wordt de laatste jaren steeds meer gevraagd en het Taxeren van Koi in het algemeen. Hierbij zijn de aanvragen voor  het Taxeren van Japanse Koi, over het algemeen de hoofdzaak. Diverse particuliere klanten, willen graag hun Japanse Koi laten verzekeren omdat volgens horen zeggen hun Koi een fortuin waard zijn. Na een uitgebreide Taxatie blijkt dit meestal wel mee te vallen, waardoor vele hobbyisten zelfs na de Taxatie rustiger kunnen slapen. Het laten verzekeren van levende have in het algemeen is al een lastig pakket, gezien verzekeringen hierin liever niet meegaan. Het bepalen van een relatieve waarde is namelijk al onmogelijk, gezien de hierover al veel discussies kunnen ontstaan. De waarde van Japanse Koi bepalen is meestal het bepalen van een emotionele waarde welke de eigenaar aan zijn kroost hecht.

Taxatie Koi Voor Uw Verzekering?taxatie koi

Voor Verzekeringsmaatschappijen kunnen wij enkel Taxaties na een schade melding op nemen. Veelal zijn dit schades aan vissen veroorzaakt door oorzaken van buiten af. Voorbeelden hiervan zijn onder andere; bestrijdingsmiddelen, gesprongen waterleiding of riolering, instorten of scheuren van de vijver door gevolgschade enz.

Voor Kredietverstrekkers is het vaak enkel mogelijk om Koi te taxeren tegen de actuele handels waarde.

De Taxatie Koi van gehele partijen Koi welke in beslag worden of zijn genomen, zijn meestal enkel reëel als ze worden getaxeerd tegen executie waarde, gezien niemand de historie kent. Gezondheid is namelijk pas te bepalen als de partijen al enkele weken onder controle zijn.

Indien u nog vragen heeft, neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Taxatie Koi

 

Bent u opzoek naar een Zonnepanelen specialist

Één reactie op Taxatie Koi en Schades