Gezondheids- en Vijverproblemen

Gezondheidsproblemen en Vijver Problemen

 

Wij bieden u volledige begeleiding bij het oplossen van problemen, met betrekking tot filterwerking, vijver lekkage e.d.

Begeleiding bij gezondheidsproblemen met vissen en waterkwaliteit, staat bij ons hoog aangeschreven.

 

Traceren en verhelpen van problemen mbt:

 

  • Plaatselijk opsporen van defecten en vijver lekkages: Helaas lopen er regelmatig vijvers leeg, welke een lekkage hebben opgelopen. Deze vijver lekkage kan ontstaan door het slecht monteren van doorvoeren, of slechte lijmverbindingen maken met de verkeerde lijmkeuzes etc.
  • Mogelijke problemen oplossen met waterkwaliteit: Gezien helder een heldere vijver niet betekend dat uw vijver ook zuiver is, houd in dat de schadelijke stoffen voor het blote oog niet zichtbaar zijn. Dit houd in dat regelmatig de waterwaardes gecontroleerd moeten worden, niet alleen de GH, KH en PH, maar nog belangrijker het No2, No3 en de NH4.
  • Gezondheid problemen bij vissterfte oplossen: Indien er gezondheidsproblemen voorkomen bij de koi, zullen we vanuit de basis deze problemen met u proberen op te lossen. Een oplossing ligt vaak dichter bij dan verwacht. Wij zullen ons ten alle tijden met raad en daad laten bij staan door gespecialiseerd dierenarts.
  • Controle en onderhoud filtersystemen: Indien u de controle en het onderhoud van het filtersysteem op u neemt, dan kunnen wij samen met u bepalen wie, wat en wanneer te plannen en uit te voeren. Vele filters crashen namelijk vaak na een schoonmaakbeurt.

 

 Zo kregen we laatst een telefoontje van een Koi Hobbyist.

De betreffende meneer zat met zijn handen in zijn haren, gezien zijn dure vissen dood gingen. “De oorzaak was volgens een Koidokter een klein jong eentje wat zijn zoontje had gekregen en in de vijver had gezet”. Logisch zult u nu zeggen, dit kwam dus ook bij mij als eerste naar boven, maar zo simpel ligt het meestal niet en hebben we het verder onderzocht. Uiteindelijk constateerden we dat er in een vijver van 25M³; 10 grote Japanse Koi HQ van gemiddeld 75 cm hadden gezwommen, met een klein 3-kamerfiltertje erop wat normaal gesproken op een Quarantaine bak staat. Maar erger nog, dit werd niet eens gespoeld en dus al helemaal niet te spreken over water verversen. Dat deze Japanse Koi van extreem hoge kwaliteit dus dood zijn gegaan is alles behalve vreemd, deze vissen zijn helaas vergiftigd in hun eigen uitwerpselen!!!!

Deze beste man had nog 3 vissen over en wou graag een oplossing, wat vanzelfsprekend zou zijn. De beste man wou een compleet geautomatiseerd systeem, waar hij geen omkijken naar had. Maar zag hier toch vanaf daar de investering te hoog was, gezien hij ook nieuwe vissen wilde kopen, welke zelfs duurder waren dan het complete systeem. Het oog wilde hier dan ook meer dan het gezonde verstand, …….

 

 

Loopt u ook vaker vast, en moet u ook van alle schande wijzer worden? neem dan zsm contact met ons op, of vul onderstaand formulier in zodat wij zo spoedig als mogelijk contact met u kunnen opnemen.

 E-mail adres:
 Bedrijfsnaam:
 Voornaam:
 Achternaam:
 Adres:
 Postcode:
 Plaats:
 Telefoon:
 KvK nr.:
 Website: