Vijver Advies voor de Professional

Advies en Consultancy

Van de Pas Vijver en Tuin | Beslist Uw Vijverspecialist:

 

Met meer dan 20 jaar gespecialiseerde ervaring, is van de Pas Vijver en Tuin voor u de sparrings- en gesprekspartner in de gehele Koi en Vijver sector en tevens de Tuincentra en Retail branche. Steeds weer merken we dat er enorme behoefte is aan kennis en begeleiding in deze al zo moeilijke Koi, Siervis en Vijver sector.
Onnodig vallen er ‘professionele’ bedrijven om, welke met een gedegen bedrijfsplan en juist die ontbrekende kennis en begeleiding een goed lopende zaak hadden kunnen hebben. Door het ontbreken van partijen welke zowel kennis overdracht als professionele begeleiding kunnen bieden, hebben wij gemeend om de kwaliteit van de gehele sector hoger te positioneren.

Na regelmatig vallen en weer opstaan, – het maken van de nodige “fouten”, en het betalen van onnodig veel “leergeld”  – begrijpen wij precies welke uitdagingen u tegenkomt als het aankomt op het maken van de juiste keuzes.

Vele Jonge ondernemingen worstelen vaak met allerlei vraagstukken. Zo kan het innovatieve idee heel goed zijn, maar heb je, om het ook daadwerkelijk te realiseren, wel aanvullende ‘kennis van zaken’ nodig. Een adviseur die tijdelijk aan uw zijde staat en u in álle facetten kan adviseren, kan dan een goede oplossing zijn. Dit kan op verschillende manieren, waarop van de Pas Vijver en Tuin als de sparringpartner de klappen van de zweep kent in uw Sector.

 

Hierbij neemt Van de Pas Vijver en Tuin onder meer de volgende werkzaamheden gedeeltelijk of geheel voor haar rekening:

 

 

 • Het Selecteren, Contracteren en Aansturen van Toeleveranciers en eventuele partners.
 • Het bepalen van Productgroepen, Assortiment en Kwaliteitsverhoudingen.
 • Het bewaken van Budget en Planning, inclusief algehele sturing op het ontwikkelproces.
 • Het in kaart brengen van de Financiële behoefte, begeleiding van de totstandkoming van deals.
 • Het sturing geven aan het sales- en marketingbeleid en bepalen van prijs- en verkoopstrategie.
 • Het bepalen en analyseren van de klantengroep en uiteindelijk werken naar de gewenste doelgroep.
 • Het opstellen van Logboeken en Protocollen ten aanzien van de Gezondheid van de Levende have.
 • Het bepalen en controleren van de wijze van onderhoud en de frequentie hiervan.

 

Voorbeeld 1)

Zo had een Koi- en Vijvercentrum, een nog jonge start-up in het Noorden des Land, een opvallend, innovatieve zaak neer gezet: in het eerste opzicht een moderne en mooie zaak, specifiek ontworpen voor de toekomst. Echter, de bouw was nog maar net gereed voor de Grandioze opening… en het geld was nagenoeg op… maar er waren wel al enthousiaste geluiden vanuit de markt. Als Noodoplossing werden diverse leveranciers benaderd om op Kredietbasis producten te leveren.

Niet goed en onvolledig voorbereid was hier een plan gesmeed op basis van aannamen. Daarbij waren er geen protocollen ten behoeve van de gezondheid van de Japanse Koi, werden Japanse Koi aangekocht op basis van verkeerd advies, welke niet te verkopen waren in deze te jonge zaak en bleef omzet dus…..

Het bedrijf is uiteindelijk binnen een jaar gedwongen gestopt omdat ze een Adviseur ‘te duur’ vonden.

Dit bedrijf had door van de Pas Vijver en Tuin in te schakelen nu zelfs een mooie rendabel en winstgevende zaak gehad.

 

Voorbeeld 2)

Ook zo wou een werknemer met een goede baan, zelf een kleine Koizaak opzetten in het midden des Land, vanuit de zo welbekende ‘Garage’. Onder het motto ‘ik ben de goedkoopste’ was hij dan ook gestaag van mening dat hij makkelijk onder de “zo veel te hoge” prijzen door kon. Als prijsstunter kreeg de kleine ondernemer dan ook veel klandizie, verkocht redelijk wat Japanse Koi voor een lage prijs en gaf een ruime korting op overige producten.

Na 2 jaar zag de ondernemer in dat het beter was om te stoppen, na veel tijd in de zaak te hebben gestoken, inzag dat de kosten hoger waren dan de inkomsten en zelf zijn geloofwaardigheid op het spel zette, wanneer hij de achteraf berekende prijzen moest gaan hanteren.

Dit bedrijf had net als vele vanuit hun hobby startende ondernemers niet de knowhow, om een gedegen bedrijfsplan en kostprijsberekening te maken. Er werd vanuit gegaan dat de opbrengst minus inkoop de netto winst was, maar helaas was ook voor deze ondernemer niets minder waar en werd de ondernemer keihard met de neus op de feiten gedrukt.

 

Advies en begeleiding in:

 

 

 • Aankoop van vissen: Wij begeleiden u graag bij het inkopen van uw Japanse koi, Israëlische koi of Eeuro koi en siervissen. Door de enorme kennis die wij hebben van de actuele markt, kunnen wij u stap voor stap begeleiden met de aankoop van uw koi. Tevens zullen wij u leren waar op te letten bij de aankoop van uw koi bij een groothandel. Groothandelaren zullen u niet snel uitgebreid advies geven, zij willen immers de vissen verkopen waarbij hun belang het hoogste licht. Bij aankoop van nieuwe vissen komt namelijk veel meer kijken dan leuke vissen uitkiezen. Na de aankoop van uw koi en of siervissen zullen wij samen met u de verkoopprijs bepalen, waarbij rekening wordt gehouden met alle vaste kosten.
 • Opvang en Quarantaine mogelijkheden: Noodzakelijk bij iedere koihobbyist en zeker bij iedere koihandelaar, koidealer, of tuincentrum. Indien de vaak al kleine en zeer jonge koi niet in een quarantaine bak worden opgevangen, kan de hele partij in korte termijn sterven. Een koi heeft een gewenningsperiode en een periode van acclimatiseren nodig voordat deze de vijver in mag en zeker voordat de koi verkocht mag worden.
 • Installaties en verkoopsystemen: Verkoop systemen worden overal aangeboden, echter een deugdelijk systeem met goede filtercapaciteit wordt helaas wat minder aangeboden. Vaak zien we dat koi vanuit quarantaine systemen worden verkocht, dit hoeft geen probleem te zijn, alleen kunnen de koi dan niet worden gevoerd. Dat is nu et wat we niet willen, omdat vele koi al hebben ingeteerd, voordat ze in Nederland zijn aangekomen. Dit mede vanwege het rantsoen waar de koi op staan voor de verzending, zodat ze minder afvalstoffen afscheiden.
 • Controle en gezondheid vissen: Geadviseerd wordt om uw koi en siervissen wekelijks te controleren, mede met de waterwaarden. Indien er regelmatig problemen optreden zullen wij samen met u naar een oplossing zoeken. Met het adviseren van gezondheidsproblemen, zullen wij ons ten alle tijden met raad en daad laten bijstaan met onze gespecialiseerde dierenarts.

Loopt ook u vast op een van deze punten, neem dan zsm contact met ons op. Wij zullen dan op korte termijn contact met u opnemen.